Welke papieren heb ik nodig om mijn sloopauto te verkopen?

Is jouw auto ernstig beschadigd? Komt jouw auto niet meer door de APK-keuring heen? Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van de auto? Dan is er een grote kans dat jouw auto klaar is voor de sloop. “Welke papieren heb ik precies nodig als ik mijn auto naar een sloperij of autodemontage bedrijf breng?”; dit is een veel gestelde vraag als het aankomt op sloopauto’s.

Dit heb jij nodig als jij jouw auto naar de sloop brengt

Wanneer jij een auto verkoopt aan een autosloperij of auto demontage bedrijf heb je minder nodig dan wanneer je een auto verkoopt aan een bedrijf of particulier. Om jouw auto te kunnen laten slopen, moet je je auto laten overschrijven. Voor het overschrijven van de sloopauto heb jij je twee soorten papieren nodig, namelijk kentekenpapieren en identiteitsbewijs. De kentekenpapieren bestaan uit een kentekenbewijs en een tenaamstellingscode nodig. Een auto laten overschrijven doe je, zodat de auto niet meer op jouw naam staat en jij dus niet meer verantwoordelijk bent voor deze auto. Als de auto is overgeschreven ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs heb je later ook nodig om bij de verzekering te kunnen aantonen dat jij geen eigenaar meer bent van de auto.

Ik ben mijn kentekenpapieren kwijt. Wat nu?

Ben jij jouw kentekenpapieren – kentekenbewijs en/of tenaamstellingscode – kwijt? Dat is geen probleem. Door middel van een demontagecode kun jij jouw auto alsnog naar de sloop brengen. RDW erkende autosloperijen of demontagebedrijven kunnen namelijk een demontagecode aanvragen. Deze code vervangt dus eigenlijk de eerder genoemde papieren. Als het bedrijf deze code heeft aangevraagd, dien jij te tekenen voor het akkoord om jouw auto af te staan.

Kom meer te weten over sloopauto’s via onze blogs

 • Auto afgekeurd wat nu

Auto afgekeurd, wat nu?

De APK wordt ook wel de Algemene Periodieke Keuring genoemd. Dit is een verplichte keuring waarbij je voertuig wordt beoordeelt op verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid. Het kan echter voorkomen dat jouw ...

Heb je vragen of wil je weten wat jouw afgekeurde, kapotte of sloopauto waard is? Vul dan het formulier in en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

Benny Reuvers Directeur

Benny Reuvers

Benny is het hart van de organisatie, hij geeft dagelijks leiding aan het bedrijf. Transparantie en adequaat handelen staan bij hem hoog in het vaandel. Wil je Benny direct spreken? Neem dan contact met hem op.

Is jouw auto klaar voor de sloop? Vul hier het kenteken in en ontvang vrijblijvend binnen 24 uur een bod op je sloopauto. Sloopauto Koper helpt jou graag verder!

  Vul hier jouw kenteken in en druk daarna op volgende.

  Mijn auto:

  Merk:

  Type:

  Motorinhoud:

  Brandstof:

  Vul hier jouw gegevens in: