Heeft jouw auto flinke schade opgelopen of is hij total loss? Komt de auto niet meer door de APK heen en is hij klaar voor de sloop? En ben jij benieuwd naar de waarde van jouw auto? Lees dan verder!

Sloopauto

Wat is een sloopauto? Een sloopauto is een auto waarbij de reparatiekosten de dagwaarde overstijgen. Als jouw auto mankementen heeft en je deze voor meer geld dan de dagwaarde van de auto kunt laten repareren weet je dat jij te maken hebt met een sloopauto. Dit zijn vaak opgereden, oude auto’s die de apk-keuring niet meer overleven. In dat geval kun jij contact opnemen met sloopautokoper en jouw sloopauto voor een goede prijs verkopen!

Oud-ijzer prijs

De waarde van een sloopauto valt en staat met de oud-ijzer prijs, ook wel de schrootprijs genoemd. De schrootprijs ligt zo rond de €0.16 per kilogram. Als je uitgaat van een auto die 1000 kilogram weegt ligt die prijs dus rond de €160. Echter, dit is het bedrag dat een sloopbedrijf eraan verdiend. Dat is natuurlijk niet het bedrag wat je er zelf voor kunt krijgen, aangezien de auto opgehaald en gesloopt moet worden. Daarnaast is die 1000 kilogram een gemiddelde, kleine auto’s zijn vaak lichter dan 1000 kilogram. Ben jij benieuwd naar de prijs van jouw sloopauto? Vul dan hier je kenteken in.

Onderdelen

Naast de oud-ijzer prijs zijn de onderdelen uit de auto een inkomstenbron voor het sloopbedrijf. Sloopauto’s zijn over het algemeen oude auto’s, de onderdelen die de sloperij uit je auto haalt zijn dan logischerwijs ook niet veel waard. Mocht je een relatief jonge auto (10 jaar oud) willen laten slopen dan is de waarde van de onderdelen zeker hoger. Let hier dan ook op bij de verkoop van je sloopauto. Ook als je recentelijk onderdelen hebt laten vervangen moet je dit voorleggen aan het sloopbedrijf, dat zou de waarde van je sloopauto wel eens positief kunnen beïnvloeden.

Bereken hier de waarde van jouw sloopauto

Wil jij van jouw kapotte auto of sloopauto af? Dit kan een hoop zorgen met zich mee brengen. Wij nemen deze zorgen dan ook graag uit handen! Wij kopen jouw sloopauto graag van je over. Ook geven wij jouw auto een nieuw leven door herbruikbare onderdelen uit je auto opnieuw te gebruiken in andere auto’s. Jij krijgt geld van ons en je zorgt ook nog eens voor een beter milieu! Wacht niet langer en vul vandaag nog jouw kenteken in en ontvang direct een bod op jouw auto.

  Vul hier jouw kenteken in en druk daarna op volgende.

  Mijn auto:

  Merk:

  Type:

  Motorinhoud:

  Brandstof:

  Vul hier jouw gegevens in:
  Kom meer te weten over sloopauto’s via onze blogs

  Heb je vragen of wil je weten wat jouw afgekeurde, kapotte of sloopauto waard is? Vul dan het formulier in en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

  Benny Reuvers Directeur

  Benny Reuvers

  Benny is het hart van de organisatie, hij geeft dagelijks leiding aan het bedrijf. Transparantie en adequaat handelen staan bij hem hoog in het vaandel. Wil je Benny direct spreken? Neem dan contact met hem op.

  Laat je gegevens achter

  Door in te dienen ga ik akkoord gecontacteerd te worden