Het verwerken van een sloopauto middels autorecycling is wat wij als autodemontagebedrijf doen. Zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen worden gedemonteerd en verkocht. Wat overblijft van de kale auto wordt in samenwerking met Auto Recycling Nederland (ARN) afgevoerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Inmiddels kan ruim 98% van een auto worden gerecycled. Bekijk hieronder het totale proces in 4 stappen.

 

Stap 1. Auto inleveren

Bij inlevering van de sloopauto bij een RDW erkend autodemontagebedrijf zoals ons zijn alle kenteken documenten nodig. Daarmee kan een vrijwaringsbewijs worden gemaakt voor de oude eigenaar. De auto krijgt dan de ORAD registratie AutoDemontage en mag de weg niet meer op.

Stap 2. Sloopauto demonteren

Het autodemontagebedrijf begint met het testen van de auto om zo de werking en conditie van de nog bruikbare onderdelen vast te stellen. Daarna verwijderen we alle vloeistoffen uit de auto met een speciale aftapinstallatie en demonteren we de banden. Ook de accu wordt uit de auto gehaald en veilig opgeslagen, totdat deze naar een verwerker worden gebracht. Daarna worden zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen zorgvuldig gedemonteerd, opgeslagen en uiteindelijk verkocht.

Stap 3. Autowrak naar de shredder

Na het demontageproces houden we een kaal autowrak over, dit wordt opgehaald door een van de door ARN (Auto Recycling Nederland) erkende shredderbedrijven. Daar wordt de auto vermalen tot kleine deeltjes metaal en restmateriaal. De metalen worden hier gescheiden en kunnen weer hergebruikt worden.

Stap 4. Restmateriaal verwerkt in PST-fabriek

Het scheiden van de overgebleven restmaterialen met de ‘Post Shredder Technology’ (PST) is de laatste stap in het recyclingproces. Dit gebeurt in Tiel in de speciale PST-fabriek van ARN en leidt tot vier gescheiden afvalstromen: kunststoffen, mineralen, vezels en metaalrestanten.

Voordelige originele onderdelen

Door prijzen die grofweg 50% van de nieuwprijs bedragen zijn gebruikte, originele onderdelen een aantrekkelijk, voordelig alternatief. Voordelige onderdelen waarvan de prijzen zijn aangepast aan de staat, kilometerstand en vraag naar het onderdeel. Het duurzame aspect maakt uw keuze alleen nog maar verstandiger.

Jouw sloopauto verkopen?

Wil jij van jouw kapotte auto of sloopauto af? Dit kan een hoop zorgen met zich mee brengen. Wij nemen deze zorgen dan ook graag uit handen! Wij kopen jouw sloopauto graag van je over. Ook geven wij jouw auto een nieuw leven door herbruikbare onderdelen uit je auto opnieuw te gebruiken in andere auto’s. Jij krijgt geld van ons en je zorgt ook nog eens voor een beter milieu! Wacht niet langer en vul vandaag nog jouw kenteken in en ontvang direct een bod op jouw auto.

  Vul hier jouw kenteken in en druk daarna op volgende.

  Mijn auto:

  Merk:

  Type:

  Motorinhoud:

  Brandstof:

  Vul hier jouw gegevens in:
  Kom meer te weten over sloopauto’s via onze blogs

  Heb je vragen of wil je weten wat jouw afgekeurde, kapotte of sloopauto waard is? Vul dan het formulier in en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

  Benny Reuvers Directeur

  Benny Reuvers

  Benny is het hart van de organisatie, hij geeft dagelijks leiding aan het bedrijf. Transparantie en adequaat handelen staan bij hem hoog in het vaandel. Wil je Benny direct spreken? Neem dan contact met hem op.

  Laat je gegevens achter

  Door in te dienen ga ik akkoord gecontacteerd te worden