Jouw auto is een sloopauto als hij total loss is verklaart. Als een auto total loss is, is de schade niet meer te herstellen. De dagwaarde van de auto is dan minder dan de totale reparatiekosten. De auto verkopen gaat dan (bijna) niet meer omdat niemand zit te wachten op een auto die niks meer oplevert. Mocht dit het geval zijn bij jouw auto, dan kun jij je auto verkopen aan een autobedrijf.  Bij total loss wordt er onderscheid gemaakt tussen economisch total loss en technisch total loss.

 

Economisch total loss

Economisch total loss is de meest voorkomende vorm. Hier is het financieel gezien niet handig om de schade te herstellen. De schade is in dit geval hoger dan de dagwaarde van uw auto. Stel jouw auto heeft een dagwaarde van 20.000,- euro. Na een ongeval heeft jouw auto nog maar een restwaarde van 10.000,- euro. Als de relatiekosten dan hoger dan 10.000.- euro zijn, is het financieel niet verantwoord om de auto te laten repareren en is hij economisch total loss.

Technisch total loss

Bij technisch total loss is er sprake van een voertuig dat niet meer gerepareerd kan worden. In deze situatie is onherstelbare schade ontstaan zoals bijvoorbeeld een vervormd chassis of carrosserie. Of als er bijvoorbeeld brand of waterschade aan de auto is.

Jouw sloopauto verkopen?

Is jouw auto klaar voor de sloop en wij jij van jouw sloopauto af? Dit kan een hoop zorgen met zich mee brengen. Wij nemen deze zorgen dan ook graag uit handen! Wij kopen jouw sloopauto graag van je over. Ook geven wij jouw auto een nieuw leven door herbruikbare onderdelen uit je auto opnieuw te gebruiken in andere auto’s. Jij krijgt geld van ons en je zorgt ook nog eens voor een beter milieu! Wacht niet langer en vul vandaag nog jouw kenteken in en ontvang direct een bod op jouw auto.

  Vul hier jouw kenteken in en druk daarna op volgende.

  Mijn auto:

  Merk:

  Type:

  Motorinhoud:

  Brandstof:

  Vul hier jouw gegevens in:
  Kom meer te weten over sloopauto’s via onze blogs

  Heb je vragen of wil je weten wat jouw afgekeurde, kapotte of sloopauto waard is? Vul dan het formulier in en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

  Benny Reuvers Directeur

  Benny Reuvers

  Benny is het hart van de organisatie, hij geeft dagelijks leiding aan het bedrijf. Transparantie en adequaat handelen staan bij hem hoog in het vaandel. Wil je Benny direct spreken? Neem dan contact met hem op.

  Laat je gegevens achter

  Door in te dienen ga ik akkoord gecontacteerd te worden