Met deze 5 tips haal jij de maximale waarde uit jouw sloopauto

Heb je een oude auto die niet meer rijdt? Is je auto total loss verklaard? Kost de reparatie meer dan de waarde van de auto? Dan is het tijd om na te denken over het verkopen van je sloopauto. Maar hoe zorg je ervoor dat je de hoogst mogelijke prijs krijgt voor je voertuig? In deze blog delen we vijf handige tips om je te helpen de best mogelijke deal te sluiten met een autosloperij.

Tip 1. Verzamel alle relevantie documentatie en informatie

Voordat je contact opneemt met een autosloperij, is het van groot belang om alle vereiste documenten en papieren voor je sloopauto binnen handbereik te hebben. Dit omvat onder andere het kentekenbewijs, de registratiepapieren, onderhoudsverslagen en mogelijke reparatiegeschiedenis. Daarnaast is het ook essentieel om alle relevante informatie over de auto te verstrekken, zoals het merk, model, bouwjaar en eventuele schade. Hoe gedetailleerder de informatie die je kunt geven, des te beter kan de autosloperij een schatting maken van de waarde van je auto.

Tip 2. Onderzoek de waarde van je sloopauto

Voordat je jouw sloopauto verkoopt, is het belangrijk om te weten wat de waarde ervan is. Dit geeft je een indicatie van wat je kunt verwachten en helpt je bij het onderhandelen met de autosloperij. Gelukkig zijn er verschillende online tools beschikbaar om de waarde van je auto te bepalen, zoals de ANWB-koerslijst en de RDW-kentekencheck. Met behulp van deze tools kun je een realistische prijs inschatten voor jouw voertuig.

Tip 3. Vergelijk verschillende autosloperijen

Het is verstandig om meerdere autosloperijen te benaderen voordat je een deal sluit. Op deze manier kun je de verschillende prijzen en voorwaarden met elkaar vergelijken en uiteindelijk de beste optie kiezen. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op zaken zoals ophaalservice en de milieuvriendelijke verwerking van je sloopauto.

Tip 4. Demonteer je auto niet zelf

In bepaalde situaties overwegen mensen om zelf hun sloopauto te demonteren voordat ze deze verkopen. Hoewel dit op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk lijkt om wat extra geld te besparen, kan het echter gevaarlijk en tijdrovend zijn. Het is verstandiger om dit over te laten aan een professionele autosloperij met de benodigde ervaring en een focus op veiligheid. Op die manier voorkom je ongelukken en ben je er zeker van dat je sloopauto op een verantwoorde wijze wordt afgevoerd.

Tip 5. Onderhandel slim

Wanneer je de waarde van je sloopauto hebt onderzocht en alle relevante informatie hebt verzameld, sta je sterker in de onderhandelingen met de autosloperij. Vergeet niet om kritische vragen te stellen en eventueel te onderhandelen over zaken zoals ophaalservice en vrijwaring. Op die manier kun je mogelijk een betere deal sluiten en de maximale waarde uit je sloopauto halen.

In conclusie, het verkopen van een sloopauto hoeft niet ingewikkeld te zijn als je de juiste stappen volgt. Met de juiste voorbereiding en informatie kun je ervoor zorgen dat je de maximale waarde voor je voertuig krijgt. Vergeet niet om de waarde van je auto te onderzoeken, meerdere autosloperijen te vergelijken, en slim te onderhandelen. Laat het demonteren van je auto over aan de professionals en streef naar een milieuvriendelijke verwerking van je sloopauto. Met deze tips in het achterhoofd, ben je klaar om de beste deal voor je sloopauto te sluiten.

Kom meer te weten over sloopauto’s via onze blogs

 • Auto afgekeurd wat nu

Auto afgekeurd, wat nu?

De APK wordt ook wel de Algemene Periodieke Keuring genoemd. Dit is een verplichte keuring waarbij je voertuig wordt beoordeelt op verkeersveiligheid en milieuvriendelijkheid. Het kan echter voorkomen dat jouw ...

 • sloopauto naar de sloperij

Wat gebeurt er met mijn sloopauto?

Het verwerken van een sloopauto middels autorecycling is wat wij als autodemontagebedrijf doen. Zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen worden gedemonteerd en verkocht. Wat overblijft van de kale auto wordt ...

Heb je vragen of wil je weten wat jouw afgekeurde, kapotte of sloopauto waard is? Vul dan het formulier in en wij zullen je zo spoedig mogelijk antwoorden.

Benny Reuvers Directeur

Benny Reuvers

Benny is het hart van de organisatie, hij geeft dagelijks leiding aan het bedrijf. Transparantie en adequaat handelen staan bij hem hoog in het vaandel. Wil je Benny direct spreken? Neem dan contact met hem op.

Is jouw auto klaar voor de sloop? Vul hier het kenteken in en ontvang vrijblijvend binnen 24 uur een bod op je sloopauto. Sloopauto Koper helpt jou graag verder!

  Vul hier jouw kenteken in en druk daarna op volgende.

  Mijn auto:

  Merk:

  Type:

  Motorinhoud:

  Brandstof:

  Vul hier jouw gegevens in: